Methode

‘Jong geleerd, is oud gedaan’

Aanleiding

Kinderen krijgen op jonge leeftijd steeds vaker te maken met overgewicht. Daarnaast bewegen jongeren te weinig en nemen motorische vaardigheden af. Zo blijkt uit onderzoeken van de afgelopen 5 jaar. Een steeds meer individuele en digitale leefstijl vinden wij hier niet aan bijdragen. Maar hoe pak je dit aan? 

Gelukkig zijn er in Nederland op dit gebied veel initiatieven, maar is er altijd ruimte voor een paar extra minuutjes!

Praktische oplossing

Minuutje het spel is het resultaat van jaren zorgvuldige ontwikkeling en testen. In 2019 is Minuutje het spel regelmatig ingezet op tientallen onderwijslocaties door heel Nederland. 

De eerste resultaten zijn positief; een leuk en leerzaam spel voor de kinderen. En een praktisch tool voor het beweeg- en basisonderwijs als extra activiteit.

Sinds 2020 is Minuutje het spel 2.0 beschikbaar! Met de ervaringen en feedback van vorig jaar heeft het spel upgrades gekregen zoals de Beweegkaart, een kant en klare beweegles, en is het spel duurzamer geworden.  

21e eeuwse vaardigheden

Minuutje het spel draagt bij aan de ontwikkeling van sociale en 21e eeuwse vaardigheden. Deze 21th century skills zijn belangrijke vaardigheden die kinderen nu én in de toekomst nodig zullen hebben. 

Tijdens het spel werken de kinderen in teams samen aan de opdrachten. Hiervoor zullen zij moeten overleggen, communiceren, creatief denken en problemen oplossen. Het spel daagt de kinderen zowel fysiek als mentaal uit.

Het spel is bedoeld voor kinderen van de bovenbouw en is zelfstandig uit te voeren als extra activiteit. Bijvoorbeeld tijdens de vrije momenten zoals de pauze. Of bijvoorbeeld tijdens een sportdag of themaweek.   

 

Aan de slag

Op jullie onderwijslocatie ook aan de slag met Minuutje het spel?

Neem contact op met ons voor meer informatie, bestellen of een demonstratie.